Knjiga Prehrana koz
Reja koz ima v Sloveniji dolgo in pestro tradicijo. Zapostavljenost kozjereje kot živinorejske panoge je v preteklosti izvirala iz številnih prepovedi paše in celo reje koz, ki so bile povezane s splošnim mnenjem o škodljivem vplivu koz na gozd. Šele na začetku 20. stoletja so se pojavili prvi predlogi za izboljšanja kozjereje in kozjih pasem v Slovenji. Pri vsaki živinoreji je prehrana ključna za gospodarnost. V Kmetijski založbi smo pripravili knjigo Prehrana koz avtorja Andreja Orešnika, priznanega strokovnjaka s področja prehrane prežvekovalcev. V njej na strokoven, vendar razumljiv način opisuje zakonitosti prebave pri kozah, hranilno vrednost krme, ki jo koze rade zauživajo, in nasvete za prehrano koz. Opisuje tudi kozje mleko in podaja kratek pregled bolezni, ki nastanejo zaradi napak v prehrani koz.
Knjigo naročite pri Kmetijski založbi.