Prvi del programa usposabljanja v okviru projekta EIP-meso drobnica, 5. marec 2019 ob 10.00, Viteška dvorana, Rodica
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko vabi rejce drobnice na
strokovno izobraževanje v okviru EIP projekta
‘‘Reja različnih pasem drobnice za meso in izdelke vrhunske kakovosti”,
ki bo v torek, 5. marca 2019, ob 10.00 uri v Viteški dvorani Oddelka za zootehniko, Groblje 3, Domžale
UDELEŽBA JE BREZPLAČNA!
Prijave na udeležbo: angela.cividini@bf.uni-lj.si ali 01-3203-926, najkasneje do 1.3.2019
Teme predavanj:
- Vpliv tehnologije reje na klavne lastnosti in kakovost mesa drobnice, viš. pred. dr., Angela Cividini, BF, Oddelek za zootehniko
- Kako pomembno je ravnanje z živalmi pred in med klanjem, viš. pred. dr., Angela Cividini, BF, Oddelek za zootehniko
- Vpliv hlajenja na kakovost mesa, asist. dr. Mateja Lušnic Polak, BF, Oddelek za živilstvo
- Predelava in kakovost izdelkov, izr. prof. dr. Tomaž Polak, BF, Oddelek za živilstvo
- Predstavitev možnosti za zakol drobnice in prodajo mesa ter mesnih izdelkov v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Irena Kos, univ. dipl. inž. živil. teh., KGZS Zavod Celje